BOP is Reina Jager en Mariken Schuur. We zijn een onderzoeks- en communicatiebureau voor het onderwijs. BOP werkt voor scholen, schoolbesturen, gemeenten, educatieve uitgevers en andere aan onderwijs gerelateerde organisaties in Noordoost-Nederland. We ondersteunen op het gebied van onderzoek en advies, projectmanagement, communicatiestrategie, en tekst en ontwerp.

Onderzoek en advies

We zijn gespecialiseerd in onderzoek en advies op het gebied van visieontwikkeling, imago, marktbehoeften, organisatie en effectiviteit.

Projectmanagement

Zoek je een projectleider voor een onderwijs- of communicatieproject? We pakken het graag op. Dat kan ook via detachering.

Communicatiestrategie

We helpen scholen bij hun positionering door het ontwikkelen van een uniek en onderscheidend profiel en het maken van een communicatieplan.

Tekst en ontwerp

Een brochure of website nodig? BOP schrijft de teksten en zorgt samen met vormgevers, fotografen en webbouwers voor de ontwikkeling ervan.

Werk

Afbeelding bij Onderwijslandschap 20/30 Veluwse Onderwijsgroep

Onderwijslandschap 20/30 Veluwse Onderwijsgroep

De Veluwse Onderwijsgroep wil zich de komende jaren oriƫnteren op een herinrichting van het voortgezet onderwijs in Apeldoorn. Om dit onderbouwd te kunnen doen, wilde de Veluwse Onderwijsgroep helder krijgen aan welk onderwijsaanbod behoefte is. BOP voerde gesprekken met onderwijs, gemeente en bedrijfsleven en gaf advies.

Afbeelding bij Communicatieadviseur VO Eemsdelta

Communicatieadviseur VO Eemsdelta

Op 1 februari 2022 is Reina vanuit BOP gestart als communicatieadviseur voor VO Eemsdelta. Ze heeft daar onder andere het nieuwe profiel Ontmoet en Onderneem neergezet in diverse communicatiemiddelen voor zowel Campus VO Eemsdelta in Appingedam als Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen. De bedoeling is dat Reina in ieder geval doorgaat bij VO Eemsdelta tot februari 2024.

Afbeelding bij HPC Zetten en De Overstap

HPC Zetten en De Overstap

BOP heeft HPC Zetten (een VO-school in Over-Betuwe) ondersteund bij het in de markt zetten van De Overstap. De Overstap is een nieuw onderwijsprogramma voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. We dachten mee over de marketingstrategie en maakten de communicatiemiddelen.

Afbeelding bij Communicatie VCOG

Communicatie VCOG

Voor schoolbestuur VCOG schrijven wij artikelen om de verschillende locaties in het zonnetje te zetten. Wij verzorgen daarnaast de fotografie en de opmaak. De artikelen worden op de website en sociale media geplaatst. Ook ondersteunen wij VCOG bij het ontwikkelen van verschillende huisstijlonderdelen.